2024. április 25. - Márk

Viszlát tavalyi döntősök!

Nem akárhogy indult az NFL rájátszása: a Wild Card hétvége első napján kiesett a tavalyi Super Bowl két résztvevője, a New Orleans Saints és az Indianapolis Colts.
2011. január 9. vasárnap 21:02 - HírExtra
A szakértők jóformán esélyt sem adtak a negatív mérleggel a playoffba jutó Seattle Seahawksnak a bajnokcsapat ellen. A Saints ugyan botladozott az alapszakaszban, messze volt tavalyi formájától, ám nehéz volt elképzelni, hogy a Seahawks védelme fel tudja tartóztatni Drew Breest és társait.

Nos, nem is tudta, elvégre a Saints 36 pontig jutott, ám a seattle-i offense felülmúlta önmagát. A szezon során több interceptiont, mint touchdown-passzt jegyző Matt Hasselbeck ezúttal négy touchdownt érő átadással vétette észre magát, ám a kiváló passzjáték ellenére egy fantasztikus futással biztosította be a sikert a Seahawks: három és fél perccel a vége előtt Marshaw Lynch egy hihetetlen, 67 yardos touchdownt futott, innen pedig már nem volt visszaút a végén még nagyot küzdő Saints számára.

- Nem számított, hogy én mit mondtam, vagy hogy kívülről mit hallottak, semmi nem számított - mondta Pete Carroll vezetőedző. - Honnan jött ez? Egy hozzáállásból jött, és az egymásban való hitből.

A Saints ellenfele a tavalyi Super Bowlon az Indianapolis Colts volt, ám Peyton Manningék sokáig nem örvendezhettek annak, hogy legyőzőjük ezúttal elbukott: ők maguk sem élték túl az első akadályt. Drámai körülmények között estek ki: a New York Jets gyakorlatilag az utolsó pillanatban rúgott mezőnygóllal küldte haza a Coltsot.

Pedig sokáig úgy tűnt, minden rendben lesz: Peyton Manning ugyan nem brillírozott, de 26 passzából 18 célt ért, összesen 225 yardot passzolt, és kiosztott egy touchdownt érő átadást is. Az utolsó negyedben pozícióba hozta a Coltsot, és Adam Vinatieri ötven yardos mezőnygóljával az Indianapolis két ponttal vezetett.

Egy utolsó támadásra azonban maradt idő a Jets számára. Antonio Cromartie a visszahordással 47 yardig jutott, onnan pedig a Jets quarterbackje, Mark Sanchez mindössze öt játékkal mezőnygól-pozícióba hozta csapatát. Ezt Nick Folk az utolsó pillanatban, 32 yardról, be is rúgta, így a Jets jutott tovább.

NFL, playoff, Wild Card

NFC: Seattle Seahawks-New Orleans Saints 41-36
AFC: Indianapolis Colts-New York Jets 16-17
Forrás: SamsungSport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását