2024. május 3. - Tímea, Irma

Egy elképesztő mérkőzés részletei

Elképesztő mérkőzésen vesztett pontokat a Milan: az Udinese háromszor is vezetett a San Siróban, egyszer már két góllal, de a Milan megmentett egy pontot. Az Inter 70 perc után kezdett focizni a Catania otthonában.
2011. január 9. vasárnap 20:35 - HírExtra
Az Internazionalére mindenki szerint ráfért az edzőváltás, de a Catania elleni bajnoki első 70 percében nem sokan mondták volna meg, hogy Leonardo bármiféle pozitív változást hozott. A kék-feketék gyengén, ötlettelenül játszottak, elszórták a labdákat, helyzetbe szinte nem is tudtak kerülni.

A második félidőben egy kicsit feljavult az Inter játéka, de a Catania vezetést tudott szerezni: a 70. percben Gomez talált a hálóba. Erre végre felébredt a bajnokcsapat: Cambiasso előbb egyenlített, majd Maicon remek beadását követően a vezetést is megszerezte az Internek. Az utolsó perceket már profin "lehozta" a vendégcsapat, amely begyűjtötte a három pontot, és egyértelműen a forduló nyertesének tűnik.

Bizony, elsősorban azért, mert a Milan nem tudott győzni. Massimiliano Allegri vezetőedző nem számíthatott Boatengre, Ambrosinire és Pirlóra sem, és ez meg is látszott a csapat játékán: a középpályás védekezés nem működött igazán, a hátsó alakzat pedig igen sebezhetőnek bizonyult. Ezt a vendégek ki is használták: Di Natale révén az első félidőben előnybe kerültek, és bár Pato a lefújás előtt egyenlített, a második félidő eleje nem a Milané volt: Alexis Sanchez, majd Di Natale is betalált, két góllal elhúzott a Napoli.

A milánóiak támadósora azonban ellenállhatatlannak bizonyult, és az új szerzemény Antonio Cassano is "bemutatkozott" a San Sirónak: gólpasszt osztott ki Patónak, aki kiegyenlített, miután Benatia öngóljával szépített a Milan. Az Udinese gyakorlatilag azonnal újfent előnybe került, Denis használta ki a hazaiak könnyelműségét, ám Ibrahimovic sokadjára is megmentette csapatát: az utolsó pillanatban kiegyenlített.

A Lazio is hazai pályán kapott ki, így egyre messzebb kerül a bajnoki cím reményétől; a Fiorentina fordulatos mérkőzésen legyőzte a Bresciát; a Parma a Juventus idegenbeli legyőzése után otthon kapott ki a Cagliaritól.

Serie A, 19. forduló

Milan-Udinese 4-4
Gól: Pato (45., 82.), Benatia (78. - öngól), Ibrahimovic (93.), ill. Di Natale (35., 66., Sanchez (53.), Denis (89.)
Catania-Inter 1-2
Gól: Gomez (71.), ill. Cambiasso (75., 79.)
Bari-Bologna 0-2
Gól: Ekdal (39.), Di Vaio (69.)
Cesena-Genoa 0-0
Chievo-Palermo 0-0
Fiorentina-Brescia 3-2
Gól: Gilardino (72.), Santana (86.), Lajic (88.), ill. Diamanti (30.), Cordova (45.)
Lazio-Lecce 1-2
Gól: Mauri (47.), ill. Muslera (39. - öngól), Grossmuller (72.)
Parma-Cagliari 1-2
Gól: Giovinco (53.), ill. Acquafresca (22., 32.)
Forrás: SamsungSport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását