2024. április 19. - Emma

Gigaösszeg lett a mozi bevétele

Rekordbevételt, a becslések szerint tízmilliárd jüant (312 milliárd forintot) ért el tavaly a mozijegyeladás Kínában - jelentette a kínai állami média.
2011. január 5. szerda 09:51 - HírExtra
Több mint ötszáz film készült 2010-ben Kínában, amivel az ország filmipara a globális filmgyártás harmadik helyét szerezte meg - idézte a China Daily című napilap Vang Taj-huát, az állami Rádió, Film és Televízió Hivatal igazgatóját.

A tetemes bevételből 1,3 milliárd jüan (40 milliárd forint) a James Cameron Avatarjára megváltott jegyekből került ki: a háromdimenziós sci-fi minden idők legnagyobb kasszasikere lett Kínában. A legnagyobb bevételű kínai film az 1976-os tangsani földrengésről szóló Utórengés című dráma lett több mint 600 millió jüannal (19 milliárd forinttal).

A kínai filmipart hathatósan támogatja az a továbbra is érvényben lévő rendelkezés, amely mindössze 20 külföldi produkció bemutatását engedélyezi az országban évente - jelentősen csökkentve ezzel a hollywoodi konkurenciát.

Az ázsiai országban több mint 1800 mozi működik 5690 vetítőteremmel, de az igények növekedésével összhangban tavaly átlag minden harmadik nap átadtak egy újabb filmvásznat a közönségnek - mondta Vang Taj-hua.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását