2024. március 28. - Gedeon, Johanna

MSZP: összeomlik a költségvetés?

Az MSZP szerint azzal, hogy a kormány a 2011-es költségvetésben a felére csökkentette a közfoglalkoztatásra szánt állami támogatást, a rendszer hamarosan össze fog omlani - közölte Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
2011. január 4. kedd 16:05 - HírExtra
Az ellenzéki politikus hozzátette, amíg eddig az önkormányzatok egy munkavállalót egy éven keresztül foglalkoztathattak nyolc órában, addig ezután legfeljebb két hónapig és csak négy órában alkalmazhatnak közfoglalkoztatottakat.

Török Zsolt szerint ezzel a kormány csak statisztikailag növeli a munkavállalók számát, valójában azonban kevesebben élnek majd meg közfoglalkoztatásból; az új rendszerben ugyanis az átlagos segély összegénél alig többet kaphat majd egy munkavállaló, és azt is legfeljebb két hónapon keresztül.

Az MSZP szerint ezért a közfoglalkoztatás rendszere össze fog omlani, és a munkavállalók inkább a feketegazdaságban találnak majd munkát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását