2024. április 27. - Zita

Szlovéniában is sokan lennének magyarok

A szlovén főváros magyar nagykövetségén az elmúlt hónapokban már jelentős volt az érdeklődés a magyar állampolgárság megszerzése iránt, bár a kérvényezők száma egyelőre nem túl magas - mondta Magyarország ljubljanai konzulja.
2011. január 3. hétfő 16:29 - HírExtra
Molnár-G. Bíborka elmondta: nagyon sok telefont kaptak az elmúlt időszakban érdeklődőktől, de konkrét időpontot hétfőig csak tizenöten kértek a ljubljanai konzulátuson. Hétfőn itt is átvették az első kérelmet, és ezen a héten már többen családostól érkeznek, hogy átadják a dokumentumokat. A konzul szerint a konkrét kérelmekkel sokan egyelőre azért várnak, mert előbb beszerzik a szükséges dokumentumokat.

A mintegy hat-nyolcezres szlovéniai magyarság túlnyomó része a Muravidéken él, de egyelőre Lendva környékéről is a szlovén fővárosba kell utazniuk az igénybejelentőknek. A konzul azonban kifejtette: a tervek szerint Lendván is fogadják majd a honosítási kérelemmel érkezőket. Az elképzelések szerint valamikor január második felétől, de legkésőbb februártól hetente vagy kéthetente a muravidékiek helyben is kérhetik majd a magyar állampolgárságot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását