2024. május 5. - Györgyi

Leállítják a Tu-154B típusú repülőgépeket

Az orosz közlekedésfelügyelet vasárnap elrendelte a Tu-154B típusú repülőgépek használatának szüneteltetését mindaddig, amíg nem tisztázódik, hogy mi okozta előző nap egy ilyen gép három halálos áldozatot követelő balesetét a szibériai Szurgutban.
2011. január 2. vasárnap 20:18 - HírExtra
A Kogalimavia repülőtársaság gépe 124 emberrel a fedélzetén a felszállópálya felé gurult, amikor az egyik hajtóműve kigyulladt. A tűz később robbanást okozott, amely három embert megölt és 43-at megsebesített. A repülőgép fekete dobozait megtalálták, s most vizsgálják, hogy mi okozta a balesetet. A közlekedési hatóság szóvivője szerint a Tu-154B-k használatát felfüggesztő rendelet kötelező érvényű.

Hogy pontosan hány ilyen típusú repülőgépet használnak Oroszországban, arról egyelőre nincs információ. A Tu-154B a múlt század hetvenes évei elején megjelent Tu-154-es modell egyik változata. Három hajtóműve van a törzs végében - kettő a törzs két oldalán, a harmadik pedig a tetején, a függőleges vezérsík alatt.

A típus közepes távolságokra készült, s le- és felszállásához nincs szükség szilárd burkolatú kifutópályára. Az Aeroflot orosz állami légitársaság 2009-ben kivonta a forgalomból a Tu-154-eseket, de az ország kisebb légitársaságainál továbbra is használják azokat.

Legutóbb, a múlt év decemberében egy Tu-154M típusú gépet ért két ember halálát okozó baleset. A moszkvai, vnukovói repülőtérről a dagesztáni fővárosba, Mahacskalába tartó gép két hajtóműve leállt, ezért kényszerleszállást kellett végrehajtania az ugyancsak moszkvai, domogyedovói repülőtéren, ahol a gép leszaladt a havas leszállópályáról, s három darabra tört.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását