2024. április 19. - Emma

Felbomlott a pakisztáni kormánykoalíció

Kilépett a pakisztáni kormányból vasárnap az országot irányító koalíció második legnagyobb pártja, a Muttahida Kaumi Mozgalom (MQM), s a kabinet így már nem lehet biztos a parlamenti többség támogatásában.
2011. január 2. vasárnap 20:45 - HírExtra
Az Indiából bevándorolt, urdu nyelven beszélő mohadzsir népcsoportot képviselő párt, amelynek Karacsi a fellegvára, a kormány üzemanyagárakkal kapcsolatos politikájával indokolta ellenzékbe vonulását. Juszuf Raza Gilani miniszterelnök azt mondta, hogy kormánya az MQM lépése ellenére sem fog összeomlani.

Megfigyelők ugyanakkor úgy vélik, hogy egy új, biztos parlamenti többségre támaszkodni tudó koalíciót csak hosszú ideig tartó, nehéz munkával lehet létrehozni Pakisztánban, s valószínűbbnek tartják az előrehozott választásokat.

Az MQM a múlt héten már visszahívta két miniszterét a szövetségi kormányból, mert az szerinte adós maradt az ország biztonságának növelésével.

A koalíció vasárnapi felmondása után kiadott nyilatkozatában a párt azzal indokolta döntését, hogy a kormány felemelte a benzin és a gázolaj árát, ami elviselhetetlen terheket ró a magas áraktól már egyébként is szenvedő lakosságra. Ebben a helyzetben nem volna becsületes bent maradni a koalícióban - hangoztatta az MQM.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását