2024. április 26. - Ervin

Baj van a szigeten

Megváltoztatta a brit kormány a London és Birmingham közé megálmodott nagysebességű vasútvonal nyomvonalának tervét. Azt remélik, hogy a jelentős módosításokkal sikerül az aggodalmaknak.
2011. január 1. szombat 16:03 - HírExtra
A harmincmilliárd fontba (9 ezer milliárd forint) kerülő vasútvonal, amelynek tervét még az előző, munkáspárti kormány vetette fel, a jelenlegi kilencvenről akár ötven perc alá is csökkentheti a brit főváros és a szigetország közép-nyugati régiójában fekvő Birmingham közötti utazási időt.

Az óránkénti 400 kilométeres sebességgel haladó szupergyorsvonat ötlete azonban heves ellenállásba ütközött a tervezett vasútvonal mentén élők részéről, akik elsősorban otthonaik és a környező vidék épsége miatt aggódtak.

Nagy-Britanniában mindössze 110 kilométernyi nagysebességű vasútvonal fut, amely a Csatorna-alagúton keresztül köti össze Londont az európai kontinenssel, ahol a franciák, németek, spanyolok és olaszok jóval kiterjedtebb és gyorsabb vasúthálózattal büszkélkedhetnek.

A Birminghambe vezető vasútvonal építési munkálatai a tervek szerint 2017-ben kezdődnek meg és valószínűleg több mint tíz évig tartanak majd. A beruházás az első lépését jelenti a brit fővárost Észak-Angliával, illetve Skóciával összekötő terveknek.

Philip Hammond brit közlekedési miniszter elmondta, hogy személyesen járta végig a tervezett vasútvonalat és beszélt az érintett ingatlantulajdonosokkal, környezetvédő csoportokkal és hatóságokkal. "A márciusban közzétett tervnek nagyjából az ötven százalékán kellett különböző módosításokat végrehajtani" - közölte a miniszter, aki azt is elmondta, hogy a vasútvonal tervének alapos megvitatására a jövő évben kerül majd sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását