2024. április 29. - Péter

21 halott 2011 első véres merénylete után

Újabb jelentések szerint 21 ember halt meg abban az autóbombás merényletben, amelyet szombatra virradó éjjel az észak-egyiptomi Alexandria egyik kopt keresztény templománál hajtottak végre.
2011. január 1. szombat 09:30 - HírExtra
További nyolc sebesültről tudnak. A belügyi tárca korábban hét ember haláláról és 24 sebesültről számolt be. A detonáció hajnali fél egy körül következett be, amikor a hívők az újévi istentiszteletről távoztak. A misén csaknem ezren vettek részt az alexandriai Szidi Besr negyed Szentek (al-Kiddisszine) templomában. Szemtanúk a templom bejárata előtt egy teljesen kiégett gépkocsit láttak a robbanás után.

A szemtanúk egyike az On-TV helyi kereskedelmi televíziónak azt mondta: látta, amint az autóval férfiak érkeztek a templom elé, ott leállították a kocsit, majd sietve távoztak.

A merénylet annyira felbőszítette a hívőket, hogy kőzáporral fogadták a kiérkező rendőröket, és megdobáltak egy közeli mecsetet is.

A 79 milliós Egyiptom lakosságának 10 százaléka kopt keresztény. Hosszú évek óta feszült a viszonyuk az észak-afrikai országban élő muzulmánokkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását