2024. április 29. - Péter

Riadó Miskolcon

Romlott a levegő minősége Miskolc fölött, ezért pénteken a város polgármestere elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.
2010. december 31. péntek 09:59 - HírExtra
A szálló por (PM10) koncentrációja túllépte a riasztási küszöbértéket Miskolcon a Búza téren, valamint a tájékoztatási küszöbértéket a Lavotta utcán üzemelő automatikus mérőállomásokon - közölte a szóvivő.

A városlakókat ezért a polgármester arra kéri, hogy lehetőleg ne használják autóikba, főleg a dízel üzeműeket ne használják, utazzanak villamossal, autóbusszal vagy közlekedjenek gyalogosan, mérsékeljék a szén- és fa-, illetve olajtüzelésű kályhák használatát, függesszék fel a porkibocsátással járó tevékenységeket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Központjának előrejelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megye térségében az időjárást anticiklon határozza meg, jelentősebb légmozgásra legfeljebb szombaton lehet számítani.

A borsodi megyeszékhelyen ezt megelőzően december 16-a és 26-a között volt olyan magas a szálló por koncentrációja, hogy az elérte, illetve meghaladta a szmogriadó riasztási szintjét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását