2024. április 27. - Zita

A legtöbb jutalom

Százezer megkérdezett alkalmazott közül 33 ezer kapott 13. havi fizetést, többségük az állami szférában dolgozik - derült ki a merces.hu felméréséből. A bérkalkulációs portált működtető cég elemzéséből kiderült, hogy a legnagyobb jutalmat év végén az álla
2009. január 20. kedd 22:15 - Hírextra
A megkérdezett százezer alkalmazott 33 százaléka kapott 13. havi fizetést Magyarországon, aminek átlagos összege 128 ezer forint volt - tájékoztatta InfoRádiót a merces.hu munkatársa.

Ficza János hozzátette: a legtöbbet, átlagosan 158 ezer forintot, a külföldi magántulajdonban lévő cégek alkalmazottainak utalták át, míg az állami, illetve köztulajdonban lévő szervezeteknél a 13. havi juttatás összege átlagosan 116 ezer forint volt.

Igaz - jegyezte meg a merces.hu munkatársa -, hogy az első csoportba tartozó szervezetek dolgozóinak csak egyharmada, az állami cégek alkalmazottainak pedig 67 százaléka kapott plusz pénzt.

Az év végi jutalmak összegét a vállalatok gazdasági eredményei és a dolgozók egyéni teljesítménye is befolyásolja. Ilyen juttatást az államigazgatásban, közszférában dolgozók több mint fele kapott 2008-ban, átlagosan 131 ezer forintot.

A külföldi, magántulajdonú cégeknél a dolgozóknak kevesebb mint fele kapott jutalmat, aminek összege átlagban 164 ezer forint volt. A belföldi, magyar tulajdonban lévő vállalatok alkalmazottainak ugyanakkor csupán harmadát jutalmazták meg, átlagban 125 ezer forinttal - magyarázta a merces.hu munkatársa.

A legtöbb plusz juttatást az államigazgatási és önkormányzati alkalmazottak, a cégvezetők és az értékesítéssel, kereskedelemmel foglalkozók kapták az év végén, míg a legkevesebbet az építőipari és egészségügyi dolgozók - fűzte hozzá Ficza János.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását