2024. május 5. - Györgyi

Gigantikus felirat Ferihegyen

Három emelet magas üdvözlőfelirat köszönti Magyarország EU-elnökségét a Ferihegyi repülőtér irányítótornyán.
2010. december 29. szerda 20:51 - HírExtra
"BUD Welcomes the EU Presidency", azaz a Budapest Airport üdvözli a soros EU-elnökséget - ezt hirdeti mostantól fél éven át az a gigantikus (körülbelül 20x15 méteres) poszter, amelyet a Budapest Airport Zrt. szereltetett fel a Ferihegyi repülőtér irányítótornyára. Ennek köszönhetően az EU-s vezetők, diplomaták és szakértői küldöttségek már a ferihegyi betonra érés pillanatában bekapcsolódhatnak a magyar EU-elnökség atmoszférájába és munkájába - közölte a repülőteret üzemeltető társaság.

A repülésbiztonságra tekintettel különlegesen időjárás- és viharálló gigaposzter elkészítése és rögzítése nagyjából 4,5 millió forintba, míg a repülőtér 2 A termináljának homlokzatán elhelyezett üdvözlőfelirat ennek az összegnek körülbelül a felébe került.

A vállalat belső szervizutat épített a repülőtéren a Magyar Posta frissen átadott nagy csarnokához, amelyen keresztül úgy érkeztetik a kormánydelegációkat, hogy közben a lehető legkevésbé zavarják a repülőtér és a magyar főváros egyéb forgalmát. A Magyar Posta épülete fél évig ideiglenes kormányváróként üzemel a repülőtéren. Az itt beépített számítástechnikai és biztonsági felszereléseket más, jövőbeni beruházásoknál is felhasználhatják majd.

A Budapest Airport - a jelenlegi becslések szerint - nagyjából 56 millió forintot (körülbelül 200 ezer eurót) költ az EU-elnökséggel összefüggő beruházásokra, amelyek között szerepel egyes VIP-várók átépítése az EU-s vendégek számára, több kényelmi- és biztonsági beruházás. A teljes összegből körülbelül 12,6 millió forintnyi összeget később a repülőtér egyéb célokra tud hasznosítani.

A magyar EU-elnökséggel összefüggésben mintegy 40 ezer utasra számítanak Ferihegyen 2011 első felében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását