2024. május 19. - Ivó, Milán

Adrianot nem zavarja

Abban a riói favelában töltötte karácsonyi szabadsága nagy részét Adriano, az AS Roma brazil labdarúgója, amelyben felnőtt és amely katonai, illetve rendőrségi ellenőrzés alatt áll november vége óta.
2010. december 29. szerda 10:18 - HírExtra
Az O Dia című helyi napilap beszámolója szerint a csatár egy hete olyan programot indított be a Rio de Janeiro északi részében található szegénynegyedben, Vila Cruzeiróban, amely kétezer fiatalt igyekszik bevonni a rendszeres sportolásba.

A városrészben egy ideje az "átlagosnál" is bizonytalanabb a helyzet. A rendőrség november 25-én páncélozott járművekkel vonult be a területre, hogy az ott rejtőző drogkereskedőket felkutassa.

Rio illetékes hatóságai 2008-ban kezdtek nagy szabású akciósorozatba, hogy a 2014-es labdarúgó-világbajnokságig helyreállítsák, majd a 2016-os olimpiáig mindenképpen fenntartsák a rendet az ország egyik legerőszakosabb államában.

"Nem a projekt miatt mentem Vila Cruzeiróba - nyilatkozott Adriano. - Mindig oda megyek, amikor csak tehetem. Most is legalább négy napot töltöttem ott."

A támadó kérdésre reagálva egyúttal tagadta, hogy a Sao Pauló-i Corinthianstól bárki is megkereste volna őt szerződtetési szándékkal.  "Csak Ronaldo hívott fel, amikor megérkeztem Brazíliába."

A hazatéréséről szóló feltételezés azt követően erősödött fel újfent, hogy az utóbbi időben több mérkőzésen sem jutott játéklehetőséghez. Mellőzését részben sérülésével magyarázták, de tartós formahanyatlása állhat inkább a háttérben. Ami tény: az idén neki szavazták meg az úgynevezett Arany Kuka-díjat, amelyet az a játékos kap meg minden esztendőben, aki a legkiábrándítóbb teljesítményt nyújtja az olasz bajnokságban. A brazil támadó immár harmadik alkalommal "érdemelte ki" a Rai Radio 2 díját. A hallgatók 2006-ban és 2007-ben - még az Inter játékosaként - látták őt az itáliai pontvadászat legrosszabbjának.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását