2024. április 27. - Zita
Iniesta gólja vb aranyat ért, megvan a Forma-1 legfiatalabb világbajnoka, megtörjük a szerb átkot, "bunda" kellett a svédeknek Norvégiában, tekintse meg az év kiemelkedő sporteseményeit.
2010. december 27. hétfő 13:19 - Forján-Vass Máté

Vettel a legfiatalabb vb győztes


Az év nagy részében úgy tűnt, hogy a Red Bull verhetetlen a mezőnyben, ám a futamokon mindig történt valami, ami miatt egyik vagy másik pilótájuk, vagy mindkettő kiesett.



A későbbi győztes Vettel eleinte saját autójával kellett megküzdjön, mivel többször is meghibásodott. Később több ütközésbe is belekeveredett, köztük saját csapattársával is. Az utolsó futam előtt a harmadik helyen állt, de két legfőbb riválisa rossz taktikát választott, ezért hamar leszakadtak róla. Végül a legfiatalabb vb győztes lett, aki mögött a második a korábbi rekorder, Alonso lett.


Tragédia az Olimpián

A Vancouveri Téli Olimpiát egy tragédia árnyékolta be. Nodar Kumaritasvili grúz szánkós az első napon meghalt, amikor szánkójával lefelé száguldott a pályán és elvesztette az uralmát járműve fölött.


A legeredményesebb nemzet a rendező Kanada lett 14 aranyéremmel, utánuk a németek zártak 10 arannyal. A magyarok sajnos nem szereztek érmet ezen a rendezvényen.

Továbbra is válságban a vívósportunk

Nem sikerült számunkra fényesen az idei párizsi vívó vb. A magyarok mindössze két ezüst és egy bronzérmet szereztek. Szász Emese női párbajtőrben, míg Krajnyák Zsuzsanna kerekes székes vívásban szerzett ezüstöt, míg Bockó Gábor férfi párbajtőrben lett bronzérmes.

14 a szerencseszám Budapesten


Idén a főváros rendezte meg az úszó és műugró Eb-t. Számunkra sikeresnek mondható volt a szereplés, hat arany, négy ezüst és négy bronzéremmel. Legeredményesebb úszónk Hosszú Katinka lett, aki három arany és egy ezüstérmet nyert. Mögötte két arannyal Cseh László végzett nálunk. A legváratlanabb győzelmet számunkra a női 4X200 méteres gyorsváltó hozta.


A legboldogabb nemzet az orosz volt, amelyik 13 arannyal toronymagasan nyerte az éremtáblázatot. Utánuk a németek és a franciák zártak 8-8 arannyal.


Skandináviában elkel a bunda

Idén decemberben rendezték a norvég-dán rendezésű női kézi eb-t. A magyarok remekül kezdtek a torán, Szlovéniát, és a jóval esélyesebb franciákat is kipipáltuk. Az első körből a norvégok mögött továbbjutottunk.

A folytatás viszont nem ment olyan jól, először a svédek, egy szokásos bundagyanús meccsen megverték a norvégokat, hátha mindketten tovább mehetnek. Végül ez az eredmény a franciáknak jött rosszul, mert a nagy esélyes magyarok előbb megalázó vereséget szenvedtek a hollandoktól, majd a svédek a második félidei impotens játékunknak köszönhetően vertek el bennünket.

A folytatás aztán a norvégoknak meghozta a várt sikert. A döntőbe a dánokon keresztül vezetett az út, ahol a románokat verő svédek jöttek ismét, és 25-20-ra elkalapálták őket. A magyarok végül a 10. helyen végeztek.



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását