2024. május 6. - Ivett, Frida

Benzinár: drágul a kőolaj, gyengül a forint

A magyarországi üzemanyagárakat befolyásoló tényezők közül a Brent könnyűolaj ára több mint kétéves csúcsra emelkedett a hét végére, a dollár pedig közel 5 forinttal drágult az egy héttel korábbihoz képest.
2010. december 27. hétfő 06:19 - HírExtra
A dollárt 212,32 forinton jegyezték péntek este a nemzetközi bankközi devizapiacon, az egy héttel korábbi 207,74 forint után. A benzin ára a héten mérséklődött Magyarországon: a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelemi árát a Mol Nyrt szerdán bruttó 2 forinttal csökkentette, a gázolaj ára nem változott. A benzin átlagára így 355-356 forintra csökkent, a gázolajé 345 forint maradt.

A magyarországi üzemanyagárakat befolyásoló északi-tengeri Brent könnyűolaj szabadpiaci ára 2008 októbere óta a legmagasabb szintre emelkedett pénteken a londoni az Intercontinental Exchange-n. A legközelebbi, februári határidőre hordónként (159 liter) 94,74 dollárért jegyezték, a nap végére aztán némileg csökkent a Brent ára, végül 93,46 dolláron zárt. Ez azonban még mindig közel 2 dolláros drágulás az egy héttel korábbi, 91,78 dolláros hordónkénti árhoz képest.

Az európai párlatkereskedelem számára irányadó gázolajjegyzés tonnánként 781,87 dolláron végzett a legközelebbi határidőre, januári szállításra Londonban, az egy héttel korábbi 761,75 dollár után.

Magyarországon az előző héten érte el a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagyk
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását