2024. április 29. - Péter

Meggyilkolta kisfiát az internetfüggő nő

Egy internetfüggő dél-koreai nő megölte a játékát zavaró hároméves fiát.
2010. december 22. szerda 21:34 - HírExtra
A 27 éves Kim a rendőrség közlése szerint naponta mintegy 10 órát játszott különböző internetes játékokkal, miközben két gyermekét órákra magára hagyta. A szomszédok szerint a nő lakása olyan volt, mint egy szeméttelep, az egy- és a hároméves gyermekével pedig még akkor sem törődött, mikor azok valamiért sírni kezdtek.

"Kim megverte és megfojtotta nagyobbik gyermekét, mikor az földre pisiléssel és sírással megzavarta a nő játékát" - mondta a rendőrség szóvivője.

Kim a gyermeke holtestét a lakásban hagyta, és a halálesetről három nappal később a család hozzátartozói értesítették a rendőrséget. A nő általában kártyajátékokkal és virtuális házi kedvencek nevelésével töltötte az idejét - magyarázta a szóvivő, hozzátéve, hogy Kimnél korábban nem mutatkoztak elmebetegség jelei.

A dél-koreai kormány szerint az ötvenmillió lakossal rendelkező országban mintegy kétmillióra tehető ez internetfüggőségben szenvedők száma. A probléma súlyosságára utalhat, hogy jövőre egy ingyenesen letölthető szoftver szab majd korlátokat azoknak, akik nem tudják abbahagyni a netes játékokat.

A múlt hónapban egy 15 éves fiú az anyját ölte meg, majd öngyilkos lett, mert szidást kapott a túlzásba vitt online játékok miatt. Májusban egy 41 éves férfit két év börtönre ítéltek, mert feleségével hagyta, hogy lánycsecsemőjük éhen haljon, miközben a neten egy virtuális gyermeket neveltek. Februárban pedig egy 32 éves férfi halt meg kimerültségben, mert szinte megállás nélkül játszott öt napon át.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását