2024. április 19. - Emma

Leszavazta egymást az MSZP és az SZDSZ

Leszavazta egymást az MSZP- és az SZDSZ-frakció a Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén az egészségügyi holding napirendre vételéről folytatott vitában.
2008. március 10. hétfő 11:38 - Hírextra

Steiner Pál (MSZP) frakcióvezető indítványára előbb napirendre vették az egészségügyi ellátórendszer átalakításáról szóló szocialista javaslatot. Ezt követően többszöri szocialista indítványra sem fogadta el a közgyűlés, hogy a költségvetés előtt tárgyalják az egészségügyi holdingról szóló témát.

A sikertelen szavazások miatt Bőhm András (SZDSZ) indítványára ellenzéki és liberális szavazatokkal levették a napirendről az egészségügyi intézményrendszer átalakítását célzó javaslatot. A főpolgármester és liberális helyettese tartózkodott ennél a szavazásnál.

Bojár Iván (SZDSZ) szavazatával a közgyűlés napirendre vette Katona Kálmán (MDF) azon javaslatát, hogy önkormányzati biztost nevezzenek ki a BKV-hoz. Az MDF frakcióvezető-helyettese egyebek közt a busztender visszásságaival, "a megalapozatlan tanácsadói" szerződésekkel és a 4-es metró műszaki, pénzügyi problémáival indokolta javaslatát.

A közgyűlés a fideszes és a KDNP-s képviselők tartózkodása mellett, a kormánypártiak és az MDF támogatásával végül is elfogadta napirendjét, ami után az MSZP frakciószünetet kért.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását