2024. május 2. - Zsigmond

Megszűnt a harci polgármester felfüggesztését

Megszüntette a Tolna Megyei Bíróság Harc polgármesterének felfüggesztését tisztségéből - közölte a település körjegyzője.
2010. december 21. kedd 12:43 - HírExtra
Fábián László elmondta: Bóni Zoltán kedden átvette munkakörét a felfüggesztés idején őt helyettesítő alpolgármestertől.

A körjegyző emlékeztetett arra, hogy a képviselő-testület december 7-én indított fegyelmi eljárást a polgármesterrel szemben, egyben az eljárás 30 napos időtartamára fel is függesztette. A bíróság utóbb jogerősen kimondta a felfüggesztés megszüntetését, a fegyelmi eljárás ugyanakkor folytatódik.

Bóni Zoltán (független) kedden az MTI-nek azt mondta, várható volt a bíróság végzése, borítékolható azonban, hogy a fegyelmi bizottság elmarasztalja majd.

A 970 lakosú Harc képviselő-testülete azért kezdeményezett fegyelmit a polgármesterrel szemben, mert álláspontjuk szerint vagyonkezelési kötelezettségeit nem a testület határozatában foglaltak szerint teljesítette, és a képviselők kifogásokat hoztak fel a falu művelődési központjának felújítása ügyében is.

Nagy Lajos (Fidesz-KDNP) képviselő, a fegyelmi bizottság elnöke az MTI megkeresésére azt mondta: értetlenül állnak a bíróság döntése előtt, abban bíztak, hogy a felfüggesztést a fegyelmi eljárás január 7-ei lezárásáig fenntartják. Hozzátette: további lépéséket terveznek a polgármester ügyében, ezekről azonban részleteket nem közölt.

A harci képviselő-testület két Fidesz-KDNP-s és két független képviselővel működik; Bóni Zoltánt október 3-án másodszor választották a település független polgármesterévé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását