2024. május 18. - Erik, Alexandra

Behajózott a tini vitorlázó

Különösebb nehézségek nélkül szelte át az Atlanti-óceánt a 15 éves Laura Dekker, aki a Zöld-foki Köztársaságból indulva alig három hét alatt hajózott át a Karib-térségben található Saint-Martin szigetre.
2010. december 20. hétfő 08:19 - HírExtra
2532 tengeri mérföld (több mint 4074 kilométer) megtétele után a holland lány blogján vasárnap azt írta: el sem tudom képzelni, hogy föld legyen a lábam alatt. A lány következő úticélja a közép-amerikai Panama.

Dekker augusztus 21-én indult útnak kétárbocos, Guppy nevű hajóján Gibraltárból. Ha vállalkozása sikerül, ő lesz a legfiatalabb, aki egyedül körbehajózta a Földet. Az eddigi csúcstartó az ausztrál Jessica Watson, aki 210 nap alatt kerülte meg a Földet, és két nappal 17. születésnapja előtt ért célba. Dekkernek több mint két éve van a rekorddöntésre, mert csak szeptemberben töltötte be 15. életévét.

Útját hosszú jogi procedúra előzte meg, mert holland gyermekvédő szervezetek - fizikai és mentális egészsége megőrzésének jelszavával - igyekeztek megakadályozni, hogy belevágjon a kalandba

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását