2024. június 17. - Laura, Alida

Emelkednek a közüzemi díjak

Nyolc-nyolc százalékkal nő a szemétszállítási- és a vízdíj, valamint 5,5 százalékkal a kéményseprési díj január elsejétől a baranyai megyeszékhelyen; a távhődíj emeléséről egyelőre nem született végleges döntés a pécsi közgyűlés csütörtöki ülésén.
2010. december 16. csütörtök 16:56 - HírExtra
Pécsen a hulladékszállítás díja, valamint a lakossági víz- és csatornadíj január 1-jével 8 százalékkal emelkedik, ez az utóbbinál 54 forinttal növeli a szolgáltatás jelenlegi 676 forintos köbméterenkénti díját.

A települési folyékony hulladék szállításának ára a mostani nettó 488 forint, illetve a közműves csatornahálózattal nem rendelkező településrészeknél számolt nettó 795 forint helyett egységesen nettó 343 forint lesz köbméterenként, a szippantásért pedig nem kell majd külön fizetni.
A kéményseprő-ipari közszolgáltatás bruttó díja 5,5 százalékkal emelkedik jövőre, a városi tömegközlekedés tarifái azonban nem változnak, egy buszjegy továbbra is 220, egy teljes árú, összvonalas bérlet 6060 forintba kerül Pécsen.

Az elképzelések szerint a lakossági távhőszolgáltatás díja átlagosan nettó 3,4 százalékkal emelkedne a baranyai megyeszékhelyen jövőre, ám ez ügyben nem született végleges döntés csütörtökön, mivel egyelőre nem érkezett meg az ehhez szükséges belegyezés a Magyar Energia Hivataltól. A díjemelés azt jelentené, hogy egy 50 négyzetméteres lakás fűtése és melegvíz-kiadása bruttó 490 forinttal emelkedne havonta Pécsett. Egy ilyen kétszobás lakás fűtése jelenleg évi 120 ezer forintba kerül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását