2024. május 7. - Gizella

Még mindig nincs győztese a pályázatnak

Eredménytelenné nyilvánította és lezárta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) a Budapest 92,9-es frekvenciára kiírt és közel két éve húzódó pályázati eljárást - közölte a hatóság.
2010. december 15. szerda 20:25 - HírExtra
Az utolsó szabad budapesti rádiófrekvenciát 2010 áprilisában az Országos Rádió és Televízió Testület a Klubrádiónak ítélte. A közlemény szerint a pályázati eljárás eredménytelenné nyilvánítását az NMHH azzal indokolta, hogy a pályázóval nem lehetett a szerződést megkötni, "mert a Klubrádió Zrt. a fővárosban már üzemeltet egy rádiót a Budapest 95,3 MHz-es frekvencián, de erről a jogosultságáról nem mondott le".

A hatályos jogszabályok kimondják, hogy ugyanaz a tulajdonos két rádiót nem üzemeltethet ugyanabban a vételkörzetben - magyarázza az MNHH közleménye, amely hozzáteszi: a hatóság "mihamarabb" új pályázatot ír ki a Budapest 92,9-es frekvencia hasznosítására. Az új pályázat kiírásának szükségességét azzal indokolták, hogy a hatékony frekvenciagazdálkodás közös társadalmi érdek.

A Klubrádió a megszokott frekvenciáján, a Budapest 95,3 MHz-en tovább szolgáltatja műsorát - zárul a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását