2024. március 29. - Auguszta

Drágábban sepernek

Átlagosan 3,8 százalékkal nőnek a kéményseprő-ipari díjak januártól Budapesten; a Fővárosi Közgyűlés elfogadta az erről szóló javaslatot szerdai ülésén. A javaslatot csak a Fidesz-frakció szavazta meg.
2010. december 15. szerda 12:47 - HírExtra
Az előterjesztés szerint 2010-ben nem emelkedtek a kéményseprés díjai, mivel a közgyűlés nem fogadta el az erre vonatkozó javaslatot, 2011-ben azonban indokolt a kéményseprő-ipari díjak emelése, súlyozottan átlagos 3,8 százalékkal.

Emlékeztetnek arra: a kéményseprő-ipari szolgáltatás kézi jellegű, bérigényes tevékenység, a személyi jellegű költségek az összes költség 70 százalékát teszik ki, azonban a 16 százalékos adókulcs bevezetése a dolgozók felének nem kedvező. A Fővárosi Kéményseprő-ipari Kft. (Főkétüsz) bérfejlesztéssel biztosítja ennél a munkavállalói csoportnál a kereset reálértékének megőrzését.

Mint olvasható, a kéményseprő-ipari szolgáltatásra fordított össze a lakosság rezsikiadásainak 0,5 százaléka, és a növekedés nem okoz az arányokban változást. A növekedés mértéke egy négytagú családnál egyedi működő és tartalékkéményre számítva 23 forint fejenként.

A fogyasztói nettó díjak a következőképpen változnak: a kiszállási díj 1.143-ról a duplájára, 2.286 forintra nő, az egyedi működő kémények díja 1.418-ról 1.492 forintra, az egyedi tartalékkéményeké 942-ről 961 forintra, a gyűjtő működő kéményeké 3.164 forintról 3.328 forintra, a gyűjtő tartalékkéményeké 2.139-ről 2.182 forintra emelkedik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását