2024. április 19. - Emma

Jelentős megtakarítást várnak

Évente 300 millió forintos megtakarítást eredményezhet a közszolgáltató cégek összeolvadása Győrött - mondta az integráció nyomán létrejött Győr- Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón a városban.
2010. december 14. kedd 14:18 - HírExtra
A 12 milliárd forintos saját tőkével rendelkező zrt. fő feladatának tekinti a városüzemeltetési költségek optimalizálását, a város vagyonának növelését. A megtakarításokat a beolvadt cégek közös beszerzéseivel, a párhuzamosságok felszámolásával kívánják elérni - közölte a zrt. első embere.

Az integráció előnyei közül Sági Géza kiemelte az egységes irányítási rendszer működtetését, a fejlesztési források ésszerű felhasználását és a létszám racionalizálását.

Ez utóbbival összefüggésben az MTI érdeklődésére elmondta: a munkabér jelentős tétel a kiadások sorában. Jelenleg mintegy 1000 munkavállalója van a cégnek, s a havi munkabér eléri a 170 millió forintot. Az elmúlt hónapokban közel félszáz munkatársat nyugdíjaztak, s éltek az előnyugdíjazás lehetőségével is. Jövőre folytatják a munkaerő-gazdálkodás áttekintését az újonnan kialakított igazgatóságokon.

A zrt. szervezetében öt igazgatóság létesült. A gazdasági igazgatóság vezetője, Zsarku József a sajtótájékoztatón elmondta: a gazdasági társaságok sikeres beolvasztását tekinti fő céljának. Milanovich László, a távhőszolgáltatási igazgatóság vezetője a lakóépületek fűtésének korszerűsítését, Somogyi Róbert ingatlangazdálkodási igazgató Győr lakásállományának minőségi bővítését emelte ki.

Kerti Csaba beruházási igazgató a városrehabilitáció fontosságáról, míg Kövecses Péter városgazdálkodási igazgató a nagytérségi hulladékgazdálkodási rendszer gazdaságos és zökkenőmentes működtetéséről beszélt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását