2022. május 26. - Fülöp, Evelin

Óriási vihar a Közel-Keleten

Óriási széllökésekkel kísért esők zúdultak a Közel-Kelet több államára. Vasárnap Libanonban meghalt egy nő, Izrael partjainál elsüllyedt egy hajó, és lezárták Egyiptom legnagyobb földközi-tengeri kikötőjét.
2010. december 12. vasárnap 16:26 - HírExtra
Szokatlanul heves viharokkal köszöntött be a tél, véget vetve a hetek óta tartó igen enyhe, száraz időjárásnak. A múlt héten még 20 fok körüli meleget most fagypont körüli hőmérséklet váltotta fel. Damaszkusz utcáit hó borítja, az iskolák hazaküldték a diákokat, a szír hatóságok lezárták Tartuszt, az ország egyik fő kikötőjét, s hasonlóan járt el Egyiptom is tengeri kapujával, Alexandriával.

Az izraeli partoknál elsüllyedt egy moldovai teherhajó vasárnap délelőtt, de a rajta lévő összes embert, a 11 fős legénységet a rossz időjárás ellenére sikerült kimenteni - közölte az izraeli tengerészeti hatóságok egyik tisztségviselője.

Izraelben a vihar fákat csavart ki, kárt tett a közlekedési lámpákban, megbénítva ezzel a forgalmat és több településen százak maradtak áram nélkül. A helyi média jelentése szerint az ókori kikötőváros, Cézária mólója a tengerbe roskadt, a kedvelt tengeri fürdőhely, Eilat partjait pedig toronymagas hullámok árasztották el. Az izraeli rendőrség szóvivője, Miki Rózenfeld arról számolt be, hogy a vihar leginkább az ország északi részét sújtotta, a forgalmat megbénították a kidőlt fák. Két rendőr is könnyebben megsérült, amikor autójukra fa zuhant.

A libanoni hatóságok közlése szerint Tripoliban szombat éjjel meghalt egy nő, amikor autójára fa esett. A vihar jelentős késéseket okozott a bejrúti repülőtéren is. Jordánia keleti sivatagában lezártak több főutat, így az Irakba vezető autópályákat is, mert a hatalmas szél kavarta porfelhő lehetetlenné tette a tájékozódást. Az ammani repülőtéren kétórás késéssel szállnak fel, illetve érkeznek a gépek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását