2024. április 16. - Csongor

Borba rejtett altatóval raboltak

Borba rejtett erős altatóval elkábított, majd kirabolt félszáz külföldi turistát Rómában egy háromfős bűnbanda, amelynek egyik áldozata, egy amerikai turista belehalt a benzodiazepinnel "pancsolt" italba.
2010. december 12. vasárnap 21:12 - HírExtra
A bűnözők felkapott római vendéglátóhelyek előtt, főleg a Colosseum környékén őgyelegtek egy üveg borral a kezükben, és vendégszerető olasznak kiadva magukat kínálgatták itallal a külföldieket. Aki elfogadta az invitálást, pórul járt: kábult állapotban a közeli Colle Oppio-parkba csalták és ott minden értékétől megfosztották.

A római rendőrség az amerikai turista november 13-i tragédiája után kezdett nagyszabású akcióba a turistafosztogatók kézre kerítésére, és egy főleg turisták által látogatott lokál előtt fel is figyeltek két jól öltözött férfira, akik borral kínáltak külföldieket, de maguk sosem ittak belőle. A borosüveget egy közeli virágágyásban rejtegették.

Utolsóként még sikerült elkábítaniuk és kifosztaniuk egy svájci turistát, de aztán kattant a bilincs a csuklójukon. A rendőrség szerint az altatós bűnbanda egy fiatal egyiptomi férfiból és két romániai romából állt; kettejüket letartóztatták, az egyik román állampolgár azonban szökésben van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását