2024. május 6. - Ivett, Frida

Védekeznek a Bódva mentén

Szivattyúznak és további ezer homokzsákot készítenek elő a Borsod megyei Szendrőben, ahol a Bódva magas vízállása miatt három ingatlan került veszélybe. Edelényben készenlétben vannak a folyó árhulláma miatt.
2010. december 11. szombat 14:42 - HírExtra
Szaniszló János, Szendrő független polgármestere  azt mondta, a Bódva még mindig lassan árad, folytatják a szivattyúzást a Szuhogy felé vezető útnál, és a már lerakott homokzsákok mellé újabb ezret készítenek el szükség esetére.

Edelényben a Bódva vízszintje szombatra elérte azon homokzsákok alját, amelyeket még a tavaszi, kora nyári rekordárvíz idején raktak le. A vízállás reggelre mintegy 20 centimétert emelkedett és további áradásra számítanak - mondta Molnár Oszkár, a borsodi város független polgármestere.

Hozzátette, hogy állandó figyelőszolgálatban vannak, készenlétet tartanak fenn. Az Újtemplom úton szivattyúznak, és a Bódva úti átemelő szivattyúnál zajlik a munka. A polgármester közölte: remélik, hogy az árhullám érkezésekor "csak" átszivárgások lesznek a gát mentén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását