2024. május 5. - Györgyi

EP: megszavazzák a költségvetést?

Az Európai Parlament jövő szerdán szavazást tart az Európai Unió jövő évi költségvetéséről az EP vezetőinek csütörtöki döntése alapján.
2010. december 11. szombat 08:12 - HírExtra
A strasbourgi plenáris ülésre kitűzött voksolás a brüsszeli várakozások szerint pozitív kimenetelű, jóváhagyó lesz, és ezzel elhárul a veszélye annak, hogy az EU büdzsé nélkül marad a magyar és a lengyel soros elnökség évére. Az EP és a tagországok kormányai az előírt határidőre nem tudtak megállapodni a költségvetésről, ezért az a veszély fenyegetett, hogy az évet új büdzsé nélkül, különleges szabályok alapján kezdi az unió.

Az Európai Bizottságnak ezt követően új tervet kellett készítenie, amely mindazonáltal figyelembe vette a korábbi viták tapasztalatait. Az új tervet pénteken a tagországok miniszteri tanácsa már jóváhagyta.

Korábbi megállapodás szerint a jövő évi uniós büdzsében a kiadások összege 126,5 milliárd euró lesz, 2,9 százalékkal több a tavalyi 123 milliárdnál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását