2024. április 25. - Márk

Erdő Péter segédpüspököt szentelt

Erdő Péter az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé szentelte szombaton Székely Jánost, az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektorát, akinek XVI. Benedek pápa a febianai címzetes püspöki címet adományozta.
2008. január 5. szombat 14:01 - Hírextra

"Székely János személyében nyílt, a hétköznapi élet problémáira fogékony, ugyanakkor nemzetközi horizontú püspökkel gazdagodik egyházmegyénk" - mondta a püspöki testület új tagjáról az MTI-nek az esztergom-budapesti érsek.

Székely János 43 éves, Budapesten született. Felsőfokú tanulmányait az esztergomi Érseki Papnevelő Intézetben, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, illetve Betlehemben folytatta. Pappá szentelése után káplán volt Érsekvadkerten, majd 1995-ben Rómában, a Pápai Gergely Egyetem mellett működő Biblikus Intézetben tanult.

Jelenleg a Pázmány Péter Egyetem hittudományi karán az újszövetség tanszék docense, a Szent Adalbert Központban működő Esztergomi Hittudományi Főiskola rektora és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a társadalmi-oktatási-kulturális szakterület püspöki helynöke. Több teológiai, biblikus és lelkiségi írás szerzője.

A püspökszentelés előtt az esztergomi káptalan tagjává emelték Blanckenstein Miklóst, a papnevelő intézet rektorát és Németh Jánost, az esztergomi bazilika plébánosát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását