2024. június 3. - Klotild

Jövő héttől lesz szűrőközpont Devecserben

December 15-én, szerdán kezdi meg működését az új egészségügyi szűrőközpont a vörösiszapömlés által sújtott Devecserben, Németországból komplett röntgenszobát kapott a város - tájékoztatott Toldi Tamás polgármester pénteken.
2010. december 10. péntek 14:13 - HírExtra
A Kormányzati Egészségügyi Szűrőközpontban Kolontár, Devecser, Somlóvásárhely, Somlójenő, Tüskevár, Apácatorna és Kisberzseny lakosságának megelőző szűrővizsgálatát végzik majd december 15-től előjegyzéses rendszerben - mondta a polgármester.

Hozzátette: a szűrővizsgálatok között laboratóriumi, általános felnőtt- és gyermekorvosi vizsgálatok, tüdőszűrés, valamint egyéb szakorvosi-tüdőgyógyászati, szemészeti, fül-orr-gégészeti, sebészeti és nőgyógyászati vizsgálatok vehetőek majd igénybe.

Toldi Tamás elmondta, hogy a vizsgálatokat a városi rendelőintézetben, a Miskei utca 47. szám alatt végzik majd, de a centrum további bővítését tervezik.

Az egészségügyi szűrőközpont felállítását Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára jelentette be, rámutatva arra, hosszú távon is foglalkoznak az iszapömlés egészségügyi következményeivel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását