2024. április 24. - György

Az MSZP Budai Gyulát vizsgáltatná

Az MSZP szerint Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnak önvizsgálatot kellene tartania a "megalapozatlan vádaskodások" helyett.
2010. december 10. péntek 12:51 - HírExtra
A szocialisták az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben az elszámoltatási kormánybiztos délelőtti tájékoztatójára reagálnak, amelyen Budai Gyula bejelentette, hogy három újabb ügyben fejeződött be a belső vizsgálat és mindhárom ügyben büntetőfeljelentés született.

Mint mondta, két ügy a Magyar Közút Kht.-hoz köthető, mindkettő informatikai beszerzéssel kapcsolatos. A harmadik ügyben Budai Gyula szerint a BMSK Zrt. érintett, amely Csáky Lajos hódmezővásárhelyi festőművésztől, Szilvásy György volt titokminiszter apósától vett 10 millió forintért öt képet, ám azok csak 3 millió forintot értek a szakértő szerint.

Az MSZP tájékoztatásában úgy fogalmaz, hogy elképedve figyelik a Fidesz morális tartását, amely olyan előélettel rendelkező emberekre bízza az elszámoltatást, mint Budai Gyula.

Az ellenzéki párt arra hívja fel a figyelmet, hogy az ügyészség leporolta Budai Gyula korábbi termőföldügyi miniszterelnöki megbízott büntetőügyének aktáit. Kiemelik: az ügyészség a jelenlegi elszámoltatási biztos azon korábbi ügyében vizsgálódott, amelyben a politikus ügyvédi irodája kétes földszerződést intézett, gyanútlan idős embereket megrövidítve.

A szocialisták azt javasolják Budai Gyulának, hogy ilyen "morális háttérrel ne kezdjen megalapozatlan vádaskodásokba", hiszen szerintük az "elévülés nem erkölcsi fogalom".

A kormánybiztos pénteken arról is beszámolt, hogy a katonai ügyészségtől kapott tájékoztatás szerint hétfőn a Budapesti Katonai Ügyészség vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vette Fapál László volt honvédelmi közigazgatási államtitkárt, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását