2024. május 3. - Tímea, Irma

Fidesz-KDNP: a munkahelyteremtés a legfőbb cél

A munkahelyteremtés a legfontosabb feladat most Nagykanizsán - közölte Cseresnyés Péter, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Turi-Kovács Béla fideszes országgyűlési képviselővel, a Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetségpárt elnökével közösen tartott pénteki sajtótájékoztatóján.
2010. október 1. péntek 18:56 - HírExtra
A General Electric (GE) már bejelentette, hogy év végéig 1300-1400 munkahelyet szüntet meg a dél-zalai városban. Ezt a veszteséget vagy oly módon lehet kompenzálni, hogy ráveszik az üzemet a munkahelyek megtartására, vagy új munkahelyeket kell teremteni - tette hozzá a politikus.

Szombathely, Zalaegerszeg és Nagykanizsa fideszes polgármesterjelöltjei között kialakult egy új stratégiai elképzelés is, amelynek segítségével több ezer munkahelyet tudnak a térségben létrehozni; ennek lényege, hogy a térség és az ahhoz tartozó agglomeráció közösen lép fel, és beruházókat, befektetőket csábít a régióba.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő az MTI kérdésére azt mondta, hogy parlamenti munkája és a polgármesteri pozíció a mostani gyakorlat szerint erősíteni fogják egymást. Hozzátette: az, aki polgármesterként és képviselőként is részt vesz a közigazgatási munkában, eredményesebben tudja végezni tevékenységét.

Turi-Kovács Béla szerint ez a választás arról szól: négy év úgy álljon a kormány és az ország rendelkezésére, hogy közösen el tudják elvégezni a rá váró a hatalmas feladatokat. Ehhez viszont - mint mondta - olyan polgármesterekre van szükség, akik nemcsak végrehajtják a kormány döntéseit, hanem visszacsatolást is biztosítanak a helyi ügyekről.

Kiemelte, hogy az önkormányzati választás legalább olyan fontos, mint a parlamenti, ugyanakkor sokkal megosztóbb, hiszen megjelennek a helyi érdekek is. Az összefogásnak azonban mindenhol hangot kell adni, s így azok a megosztó erők, amelyek Nagykanizsán is megjelentek, meg fogják érteni: ha Nagykanizsáért akarnak tenni, akkor ezt a vonalat kell támogatniuk - tette hozzá Turi-Kovács Béla.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását