2024. május 18. - Erik, Alexandra

Mi lesz Görögországgal?

Az EU valószínűleg a jövő év elején dönt arról, hogy kitolja-e a Görögország megsegítésére az IMF-fel közösen nyújtott hitel türelmi időszakát, vagyis, hogy Athénnak végül mikor kell megkezdenie a 110 milliárd eurós kölcsön törlesztését.
2010. december 9. csütörtök 17:42 - HírExtra
Olli Rehn uniós pénzügyi biztos bejelentése szerint Görögországnak elvileg 2013-ban kellene megkezdeni a törlesztést, de a tagállamok kormányai azt fontolgatják, hogy ezt a határidőt a hitel felvételétől indulóan 4 és fél évre - azaz 2014-ig - tolnák ki, hogy az ír törlesztési időszakkal összhangba hozzák. Görögország esetében az EU azon aggódik, hogy 2013-ig a gazdaság nem fog megfelelően növekedni ahhoz, hogy elegendő bevételt termeljen az adósságtörlesztéshez.

Olli Rehn - a görög pénzügyminiszterrel folytatott csütörtöki tárgyalásait követően - elmondta: az Európai Bizottság csak azt követően határoz a türelmi idő meghosszabbításáról, hogy az ügyben elsődlegesen illetékes uniós pénzügyminiszterek a határidő kiterjesztését már jóváhagyták.

Dominique Strauss-Kahn, az IMF vezérigazgatója kedden, athéni látogatásán úgy nyilatkozott, hogy támogatja a türelmi idő kiterjesztését, méghozzá további gazdasági megszorítások nélkül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását