2024. március 29. - Auguszta

Márta lesz a vezető?

Budapest Főváros Önkormányzatának december 15-i közgyűlésén dől el, hogy Márta István, az Új Színház igazgatója lesz-e a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.
2010. december 9. csütörtök 08:17 - HírExtra
A fesztiválközpont vezetésére Tartós István főpolgármester kérte fel Márta Istvánt, az előterjesztést Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes jegyzi. Márta István az MTI-nek megerősítette a felkérés tényét; mint fogalmazott, "a munka érdekli".

Amint a közgyűlési előterjesztések között olvasható, Kolosi Tamásné Zimányi Zsófia jelenlegi igazgató 2010. december 31-ével lemond e tisztségéről, a 2011-es Budapesti Tavaszi Fesztivált azonban még lebonyolítja és együtt dolgozik utódjával, hogy az átadás zökkenőmentes legyen.
Az előterjesztés kitér arra, hogy a kft. ügyvezetője tekintetében a törvény nem ír elő pályáztatási kötelezettséget, így Márta István megbízási szerződéssel nevezhető ki a Budapesti Fesztiválközpont igazgatójává.

A javaslatban az is szerepel, hogy mivel egy természetes személy legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaság tisztségviselőjeként kaphat javadalmazást, Márta mint az Új Színház Nonprofit Kft. ügyvezetője a fesztiválközpont vezetéséért nem részesülne díjazásban. (Zimányi Zsófia a Thália Színház igazgatásáért nem kapott fizetést.)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását