2024. április 25. - Márk

MSZP: haladéktalan lépésekre van szükség

Az MSZP felszólította a kormányt, haladéktalanul tegyen lépéseket annak érdekében, hogy alacsonyabb legyen a benzin és a gázolaj ára.
2010. december 7. kedd 12:20 - HírExtra
Török Zsolt keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a drága benzin és gázolaj nemcsak az autóval közlekedőket érinti, hanem megjelenhet az élelmiszerárakban, az emberek mindennapjaiban.
A szocialista politikus azt javasolta a kormánynak, hogy engedje el a benzin és a gázolaj áfájának egy részét.

Emlékeztetett arra: Varga Mihály ellenzéki politikusként - háromszáz forintos benzinár mellett - 2008 júniusában úgy nyilatkozott: a kormánynak igenis van lehetősége a probléma kezelésére és a jövedéki adó csökkentésére.

A szóvivő véleménye szerint a benzin és a gázolaj ára a kormány felelőtlen politikájának köszönhetően szökött az egekbe.

Hozzátette: a nyersanyagára nem indokolja a magas árszintet, mivel míg 2008-ban 150 dollár volt a hordónkénti olajár, most 75 és 90 dollár között mozog. Ezzel összefüggésben felhívta a figyelmet arra, hogy a forint árfolyama viszont folyamatosan ingadozik.

Kérdésre válaszolva azt mondta, a magas üzemanyagárakban a különadók is megjelennek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását