2024. április 24. - György

Biztos, hogy a legjobb énekes nyer?!

Szombaton meglepő fordulat következett be az X-Faktor életében: két nagyon jó énekesnek kellett egymással párbajoznia, emiatt végül Wolf Kati számára véget ért a show. A nézők egy része forrong, és azt kérdezi: hol itt az igazság?
2010. december 3. péntek 18:12 - Kancsár Edina
X-Faktor
Az X-Faktor egy licencszerződésen alapuló zenei tehetségkutató műsor, amely az RTL Klub csatornáján látható. A műsor magyar verziója követi az eredeti brit The X Factor című showműsorban alkalmazott szabályrendszert, és a jelentkezők elbírálásában az éneklés mellett itt is fontos szerepet játszik az előadásmód, beleértve a külső megjelenést és a tánctudást is.
A még versenyben levő hat énekesnek egyslágeres előadók dalait kellett elénekelnie a múlt heti döntőben. A versenyzők hétről-hétre rengeteget fejlődnek és egyre jobb produkciókkal állnak színpadra, kivéve Király L. Norbit, aki ezúttal is halványabban teljesített a többi versenyzőnél. Ennek ellenére a nézők nem őt, hanem Wolf Katit és Takács Nikolast küldték párbajozni.

Ezzel a helyzettel a zsűri nem tudott mit kezdeni, így végül a döntés felelősségét Geszti Péter visszadobta a nézőknek, akik Takács Nikolast juttatták tovább. Katinak mennie kellett. De ha a nézők döntöttek így, miért ilyen dühösek a fórumozók? Miért vannak még gyengébb énekesek a mezőnyben, ha elvileg a legjobb énekest keresik? Számos kérdés fogalmazódott meg mindenkiben, de a legfontosabb, hogy jutottunk idáig.



A zsűri tette sztárrá

A válasz egyszerű: éppen azok a mentorok néztek a legmeglepettebb tekintettel, akik a sztárolásukkal népszerűséget szereztek a gyengébb énekeseknek is. Ezt ők is felismerték, hiszen hétről hétre bírálják a gyengébb előadókat, azonban most már késő. Már így is búcsúznia kellett több olyan versenyzőnek, akiknek a döntőkben lett volna a helyük.

„Nekem semmi bajom a Norbival, jó fejnek tartom, de a verseny eljutott odáig, hogy most már ideje lenne nélküle folytatni. Ez nem éneklés, hanem hörgés és ebben a műsorban énekest keresnek. Az tény, hogy az éneklésen kívül minden adottsága megvan a színpadi szerepléshez, de nem egy tehetségkutató műsorban” – írta egy fórumozó.

Kétségtelen, hogy Norbiban van valami plusz, valami szerethető és szórakoztató. Azonban érdemes lenne minden rajongójának elgondolkodnia azon, vajon örömmel hallgatna-e végig egy Király L. Norbi cd-t? Mert akárki, akármit mond, ez a műsor az éneklésről szól. Ráadásul a fiatal fiú rekedtsége nem a természet műve.

Mesterségesen képzi rekedtes hangszínét, ami azt eredményezi, hogy valószínűleg képtelen lenne három számnál többet egymás után elénekelni. Hiszen egy ilyen megerőltetést nem bírnak ki a hangszálak. Ezt bizonyítja, hogy a dalok után adott interjúkban rendszeresen be van rekedve, pedig eredetileg teljesen tiszta a beszédhangja.

Rengetegen adtak hangot a véleményüknek, íme néhány ezek közül:


„Hangulatot csinált, az biztos. A műsorhoz is sokat hozzáad, de sajnos nincs hangja. Én arra gondolok, hogy mondjuk az autóban ülve a rádiót hallgatva nála biztos csatornát váltanék.”
„Magyarországon az embereknek ennyire nincs hallása?! Hogyan lehetséges, hogy Király L. Norbert hang nélkül még mindig tovább lett juttatva???? Lehet, hogy a show-t megkreálták köré, de hangja az semmi, rádióban hallgathatatlan lenne.”

„Ez a Király Norbi egyre idegesítőbb számomra. Először szuper volt, másodszor még mindig vicces, ötödszörre már unalmas. Most már idegesítő. Komolyan, érti ezt valaki? Hol van Tamás vagy akár Norbi vagy Csaba hangja Wolf Katiéhoz képest? Vicc.”

„Norbinál csak akkor működik a dolog, ha nézem és nem hallgatom, de hát így nincs sok értelme. Már rég nem idevaló! És ezt nem bántásból, csak reálisan nézve a dolgokat. Norbi imádóknak azt tanácsolnám, hogy 1x csak HALLGASSÁK és ne nézzék… Azután mondhatjátok, hogy mekkora X van benne :)!”

Véleményem szerint a zsűri hibásnak érezheti magát abban, hogy most itt tart a verseny. Wolf Kati és Nicolas is olyan előadó, akikre büszke lehet Magyarország. Egyiküktől mégis búcsúznunk kellett szombaton. Sokkal jobban át kellett volna gondolnia a zsűritagoknak, hogy kiket juttatnak be az élő showba, ők viszont az éneklés helyett inkább az érdekesebb figurákat választották ki, hogy a nézettséget növeljék ezzel.



Majd az élet eldönti

Norbi kitartóan küzd, hiszen mindig továbbjuttatják, nem tehet mást. Próbál újat mutatni, de hiába, innen már nem tud továbbfejlődni. A zsűrinek el kellene ismerni, hogy hibát követtek el: Norbi a maga módján tényleg tehetséges, de nem mint énekes. Igazságtalan, hogy szimpátia alapján rendszeresen továbbjuttatták őt a nézők, míg sokkal jobb énekeseket nem. Ez egyértelműen a zsűri felelőssége, mert túlsztárolták.

De nemcsak Norbival van baj. A műsorok során, a kicsit is hozzáértő fülek számára egyértelműen kiderül, kik azok az énekesek, akik már nem tudnak újat mutatni. Mivel ez a műsor – elvileg – a legtehetségesebb előadót keresi, ilyenkor ki kéne esnie a gyengébbeknek. De a nézők sajnos nem ez alapján szavaznak. Köztudott, hogy a szavazatok szimpátiából, vagy sajnálatból érkeznek… Tehát, ezek után nem kizárt, hogy a győztes sem a legjobbak közül kerül majd ki...

Azonban az élet jóváteszi ezt később, hiszen számos példát láthattunk már arra, hogy a vesztesekből is lehetnek győztesek. Miután megjelennek majd a versenyzők szólóalbumai, kiderül, valóban érdekli-e az embereket valamelyik annyira, hogy pénzt is áldozzanak rá. Az lesz az igazi próbatétel, nem a tehetségkutatón való szereplés.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását