2024. április 20. - Tivadar

A belső fűtés fagyáshoz vezet

Holtan találtak egy férfit felsőzsolcai otthonában, az elsődleges adatok szerint a halálát kihűlés okozta. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a kihűléseknél a nagy mértékű alkoholfogyasztás, a rossz szociális háttér a téli időszakban komoly kockázati tényezőt jelent.
2011. január 6. csütörtök 12:36 - HírExtra
Lakásában a földön fekve holtan találtak egy 63 éves férfira január 5-én. Halálát az elsődleges szakvélemény szerint kihűlés okozta, az idegenkezűség kizárható. A vizsgálati eredmények szerint az elhunyt rossz szociális körülményei mellett italozó életmódot folytatott, lakását nem fűtötte. A rendkívüli haláleset körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében az idei téli időszakban már 13, míg az elmúlt télen 16 ilyen jellegű haláleset történt.

A kihűlésekkel kapcsolatban fontos kihangsúlyozni, hogy a probléma nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy. Ezért a hidegebb, téli időjárás során fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik szociális, vagy más egyéb személyi körülményeik miatt ezen a téren veszélyeztetettek.

Telefonáljon: Ne hagyja hidegen a kihűlés! A rendőrség kéri a polgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az
ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

Figyelünk a hajléktalanokra is! A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság ebben az évben is figyelmet fordít a közterületen, elhagyott területeken, az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső személyek megsegítésére. A rendőrség ügyeletei és a hajléktalanokat ellátó intézmények diszpécser központjai közötti kapcsolat lehetővé teszi a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásban részesítését.

E tevékenység során a rendőrség együttműködik a Közterület Felügyelet, Természetvédelmi Őrszolgálat és a társ-rendvédelmi szervek dolgozóival,
valamint számít a polgárőrség támogatására is.

Az intézkedő rendőrök elsősorban felvilágosítást adnak, megteszik a szükséges intézkedéseket annak megelőzésére, hogy a hajléktalanok sérelmére bűncselekményt kövessenek el. Ha indokolt gondoskodnak mentővel vagy krízisautóval történő elszállításra is.

Szükség esetén megfelelő gondossággal, körültekintéssel eljárva a veszélyeztetett személyekről és tartózkodási helyükről haladéktalanul értesítik a hajléktalanokat ellátó orvosi rendelőt, vagy a szociális ellátó helyet, illetve valamely, a megyében működő karitatív szervezetet. Segítik a veszélyeztetettek megfelelő biztonságot nyújtó helyre szállítását, amennyiben a hajléktalan sérült, rosszullétre panaszkodik, haladéktalanul értesítik a mentőszolgálatot.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását