2024. június 16. - Jusztin

Szabadon közlekedhetünk az iszapömlés helyszínein

Megszűnt a Devecsert, Ajkát és Somlóvásárhelyet érintő be- és áthajtási tilalom péntek reggel - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
2010. december 3. péntek 15:31 - HírExtra
A közlemény szerint a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke rendeletben hagyta jóvá a közlekedési korlátozások enyhítését, amelyek péntek reggel 8 órakor léptek életbe.

Az OFK felhívta a figyelmet arra, hogy mivel a külterületekről még további 400 ezer köbméter iszap elszállítása várható, ezért érvényben marad a 8-as főúton a Devecser-Ajka-Bakonygyepes közötti útzár.

A tájékoztatás szerint a hóesés ellenére a személy- és a teherszállítás problémamentes, a vasúton és a közutakon menetrend szerint járnak a buszok és a vonatok, csak pár perces késések fordulnak elő. A közutakat folyamatosan takarítják.

Az ivóvíz a teljes területen továbbra is biztonságosan fogyasztható. A monitoring rendszer csütörtöki adatai, valamint az időjárási körülmények miatt a következő 24 órában a porterhelés csökkenése várható - olvasható a közleményben.

Mint írták, az újjáépítésen csütörtökön több mint kétszázhetven szakember dolgozott közel kétszáz munkagéppel.

A tulajdonosok közül 74-en új építésű ház, 79-en használt lakás vásárlása mellett döntöttek. A tárgyalások folynak, ám még mindig vannak olyanok, akik gondolkodási időt, egyedi elbírálást kérnek, vagy nem fogadják el az értékbecslést - közölte az OKF.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását