2024. április 24. - György

Katona Magda Nassrin: nem én vagyok a felvételen

Katona Magda Nasrin szerint nem ő látható azon a felvételen, amelyet a The Washington Post közölt a minap, s amelyen az afganisztáni választások idején történt állítólagos vesztegetési jelenet látható - írja csütörtökön az amerikai napilap.
2010. december 2. csütörtök 09:02 - HírExtra
"Ez biztosan nem én vagyok" - közli a felvételen látható nőről, s hozzáteszi, hogy a videó "nagyon primitív hamisítvány".

Katona Magda Nasrin neve először péntek este került nyilvánosságra, amikor az Emruz afganisztáni tévécsatorna egy videofelvételt mutatott be, s azon állítólag egy külföldi nő közreműködik egy választási csalásban. Az Emruz és az afganisztáni független választási bizottság (IEC) tagjai Katona Magda Nasrin néven azonosították a felvételen látható nőt. A választási testület egyik tagja, Zekria Barekzai azt mondta, hogy "amit ő tesz, az afganisztáni törvényekbe ütközik". Ezek az állítások szerepeltek a The Washington Post vasárnapi kiadásában megjelent cikkben.

Katona Magda Nasrin viszont azt mondja - írja csütörtökön az amerikai lap -, hogy személyes vitája van Nadzsibullah Kabulival, az Emruz tulajdonosával és képviselőjelölttel, s ez lehet az oka annak, hogy a tévé célkeresztjébe került. A nő a választás napján felkeresett egy szavazóhelyiséget Kabul keleti részén, akkor megjelent ott Kabuli hat fegyveres férfival együtt, s őt kitiltották onnan. Katona Magda Nasrin azt gyanította, hogy Kabuli emberei "megpakolták" az urnákat, ezért jelentett az incidensről az afganisztáni választási panaszbizottságnak, amely a választási csalásokat vizsgálja.

Nadzsibullah Kabuli viszont tagadja, hogy a választások napján járt volna bármelyik szavazóhelyiségben, vagy részt vett volna választási csalásban. Váltig azt állítja, hogy Katona Magda Nasrin látható a tévécsatornája által sugárzott videón.

A The Washington Post cikke végén közli, hogy a felvételen látható nő kilétét egyelőre nem lehetett független forrásból megerősíteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását