2021. augusztus 5. - Krisztina

A szívroham növeli az öngyilkossági hajlamot

A szívroham utáni egy hónapon belül háromszor nagyobb a valószínűsége, hogy valaki öngyilkosságot követ el, és öt évig még emelkedett marad - állapították meg dán kutatók.
2010. december 2. csütörtök 07:13 - HírExtra
Az Aarhusi Egyetem munkatársai tanulmányukban nem találtak különbséget a nők és a férfiak öngyilkossági kockázatnövekedése között, és a vizsgált egyének társadalmi-gazdasági helyzetétől is függetlennek bizonyult a rizikó emelkedése.

Mint Karen Kjaer Larsen kutatásvezető mondta, a kardiológiai rehabilitációs programoknak figyelembe kellene venniük eredményeiket. Emlékeztetett arra, hogy korábbi adatok szerint miokardiális infarktus után sok páciensnél jelentkezik szorongás és depresszió.

A Circulation című szakfolyóiratban ismertetett tanulmányban a Dániában 1981 és 2006 között gyűjtött népességi adatokat alapul véve a kutatók 20 ezer öngyilkosságot elkövetett ember jellemzőit vetették össze 200 ezer olyan személy adataival, akik nem próbáltak véget vetni életüknek.
A tanulmány az öngyilkossági kockázat emelkedésének számszerű értékét nem közölte, ám azt jelezte, hogy az átlagos gyakorisághoz képest akár háromszoros is lehet a szívrohamot követő egy hónapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását