2024. május 7. - Gizella

Ismét beadhatják a pályázatokat a városrehabilitációra

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) november 30-tól ismét megnyitotta kiemelt szociális célú városrehabilitáció témájú felhívását, amelyre a megyei jogú városok nyújthatnak be kiemelt projektjavaslatokat - közölte az NFÜ.
2010. december 1. szerda 16:43 - HírExtra
A szociális típusú városrehabilitáció célja "a városok leromlott vagy leszakadó városrészeinek leromlását okozó folyamatok megállítása és megfordítása".

Az NFÜ most közzétett felhívása meghatározza az önállóan támogatható tevékenységek körét. Ilyen terület például a szociálisan hátrányos lakóterületeken a minőségi lakókörnyezet biztosítása, a lakóépületek energiahatékonysági korszerűsítése, a közszolgáltatások elérhetőségének biztosítása és a közterületek fejlesztése.

A dokumentum bemutatja az önállóan nem támogatható, kizárólag a felhívásban felsorolt tevékenységekhez kapcsolódó választható tevékenységeket is, mint például az autóbuszöblök, a buszvárók felújítása, az energiatakarékos közvilágítás kialakítása, illetve a bel- és csapadékvíz elvezetése.

A támogatási konstrukció részletezi az önállóan nem támogatható, a felhívásban felsorolt tevékenységekkel együtt támogatható, de kötelezően megvalósítandó tevékenységeket is. Ilyenek lehetnek a helyi identitást, a közösségformálást, a környezettudatosságot erősítő, illetve a helyi foglalkoztatást javító programok.

"A tervezési felhívás keretében kizárólag szociális célú városrehabilitációs projektjavaslatok nyújthatók be, a funkcióbővítő városrehabilitációs felhívás továbbra is felfüggesztés alatt áll. De egy projektgazdának a rendelkezésre álló források kimerüléséig akár több projektjavaslat benyújtására is lehetősége van" - emlékeztet az NFÜ.

A pályázatokat jövő év március 31-ig folyamatosan lehet benyújtani - tartalmazza a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását