2024. május 7. - Gizella

Szócska vizsgálatot indít?

A Magyar Televízió (MTV) Híradója információi szerint Szócska Miklós egészségügyi államtitkár vizsgálatot indított a légi mentőknél, mert szervezési és kommunikációs zavarok voltak az Országos Mentőszolgálat és a légi mentést végző kft. között.
2010. november 30. kedd 21:29 - HírExtra
Szócska Miklós a Híradónak azt mondta: vizsgálják, milyen hatással volt a betegellátásra az, hogy a légi mentés külön szervezeti megoldásban, külön szerződések alapján működik.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Híradónak megerősítette, hogy valóban voltak kommunikációs zavarok köztük és a légi mentést végző nonprofit kft. között, ezeket írásban jelezték is. Az azonban nem fordult elő, hogy emiatt valaki ne kapott volna időben ellátást.

Túri Péter, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. ügyvezetője a köztelevízió hírműsorának úgy nyilatkozott: természetesnek mondható, hogy néha kommunikációs zavarok vannak, hiszen évente közel háromezer mentést végeznek.

A hírműsorban elhangzottak szerint az egészségügyi államtitkárság vizsgálja azt is, hogy a jelenlegi üzemeltetési forma a leggazdaságosabb-e, illetve, hogy a kormány jövőre egységesítené a légi és a földi mentést. Túri Péter szerint azonban nincs ami az utóbbit indokolná.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását