2024. április 28. - Valéria

Orbán: biztonságban lesznek a nyugdíjak

A miniszterelnök szerint nyugdíjmentő intézkedéseikkel rövid és hosszú távon is biztonságba helyezték minden magyar ember nyugdíját.
2010. november 29. hétfő 15:35 - HírExtra
Orbán Viktor ezt hétfőn mondta a parlamentben az MSZP-s Simon Gábor azonnali kérdésére adott válaszában, amelyben kifejtette: átlagosan több mint százezer forintot vesztettek azok, "akiket a nyugdíjpénztárakba bekényszerítettek". Ez a szocialista trükk ráadásul - folytatta - több mint ezermilliárd forint veszteséget okozott a költségvetésnek, azaz mintegy százezer forintot vett el minden ma élő magyar állampolgártól.

A kötelező MSZP-pénztár lényege, hogy az adófizetők pénzét privatizálták MSZP-holdudvarhoz tartozó pénzemberek és pénzügyi körök számára; vagyis a magyarok nyugdíjának fedezetét magánbefektetők kezére játszották át - mondta Orbán Viktor, aki szerint "a jó hír, hogy ezeknek a szocialista trükköknek most véget vetettünk".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását