2024. április 29. - Péter

Csúnyán átverték az etióp bankot

Aranyrudak helyett csak aranylemezzel borított acéltömböket vett az etióp nemzeti bank több millió dollárért, ezért most átvizsgálják teljes nemesfémkészletét.
2008. március 14. péntek 12:11 - Hírextra

A "nem minden arany, ami fénylik" akciót az indította el, hogy a központi bank aranyrudakat exportált a Dél-Afrikai Köztársaságba, amely azonban visszaküldte a szállítmányt, mivel annak vizsgálatakor hamar megmutatkozott, hogy csupán aranyozott vasat kaptak.

Etiópiában erre azonnal vizsgálatot indítottak és már őrizetbe is vettek egy aranybeszállítót, több nemzeti banki tisztviselőt, továbbá azt a vegyészt, akinek feladata ellenőrizni a vásárolt aranytömbök valódiságát.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy csalás nem, vagy nem csak új keletű: az aranykészlet átvizsgálása során olyan hamis tömböket is találtak, amelyek több éve kerültek oda: csempészektől foglalták le.
Etiópia jelentős mennyiségű aranyat termel ki. Hogy a hamis rudak és tömbök közvetlenül kerültek trezorjaiba, vagy később cserélték ki valódiakkal ismeretlenek, még nem tudni - adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását