2024. április 29. - Péter

LMP: módosító indítványt nyújtanak be

Az LMP szerint nincsenek biztosítékok a magánnyugdíj-pénztári törvényben és több módosító indítványt is benyújtanak; a párt a többi között egyéni számlavezetést szeretne.
2010. november 29. hétfő 21:54 - HírExtra
Vágó Gábor, a párt vezérszónoka az általános vitában azt mondta, a törvény benyújtásával "újabb mérföldkőhöz érkeztek a jogállamiság lerombolásának útján". Úgy vélte, ha valakiktől meg kell menteni a nyugdíjakat, akkor azok a kormány tagjai.

A képviselő hangsúlyozta, nem lehet szabad választásról beszélni, egyszerűen kivezetik a rendszerből a második pillért. "Miért kell a porhintés?" - tette fel a kérdést hozzátéve, mindenki tudja, hogy államosítani akarják a magánnyugdíj-pénztári rendszert.

Azt hangsúlyozta, hogy a törvényjavaslatban nincs semmilyen garancia arra, hogy "nem lopják el" a megtakarításokat. A törvény részletei kidolgozatlanok, nincs hatástanulmány sem, nincsenek válaszok azokra a kérdésekre, hogy hogyan tervezik a vagyon átvételét, vagy mi lesz az emberek pénzével. Vágó Gábor szerint ez azért van, mert improvizáltak, csak a felelőtlen pénzosztás következményeit akarják orvosolni.

A képviselő azt is megkérdezte, hogyan lesz kapacitás arra, hogy 3 millió ember 45 napon belül személyesen nyilatkozzon arról, átlépnek-e az állami rendszerbe. Ezt Vágó Gábor fizikailag képtelennek nevezte, ezért egyik módosító indítványukkal kitolnál a nyilatkozattételi határidőt.
A további módosító indítványokról szólva a politikus elmondta, előírnák, hogy a magánnyugdíj-pénztári vagyont csak államadósság-csökkentésre költhetnék, és egyéni számlás rendszer bevezetését szeretnék.

Befejezésül közölte, a valós választást támogatják a magán- és állami nyugdíjpénztár között, s ha az LMP kormányra kerül valamelyik választáson, akkor magánnyugdíj-pénztárakban maradóknak jóváírja az állami rendszerben 2011-től történt befizetéseket. Az LMP elfogadhatatlannak tartja a javaslatot és minden demokratikus eszközzel fel fog lépni ellene - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását