2024. április 26. - Ervin

A poéngyáros államfő

Dmitrij Medvegyev orosz államfő tréfával, sőt szóviccel válaszolt a Twitteren Dmitrij Zelenyin tveri kormányzónak a Kreml számlájára ugyanott elkövetett októberi élcelődésére.
2010. november 29. hétfő 10:38 - HírExtra
A kormányzó egy Kreml-beli ünnepi fogadás után beszámolt arról, hogy egy salátás tányéron gilisztát látott, erről pedig egy fényképet is felrakott. A bejegyzést nagyon gyorsan eltávolították, de a Kremlben vizsgálatok egész sorát folytatták le. Végül megállapítást nyert, hogy a fotó nem eredeti, az érintett fogadáson nem ilyen tányérokat használtak, és a konyha tájékán minden a legnagyobb rendben van.

Szergej Prihogyko elnöki tanácsadó felelőtlennek és butának nevezte a kormányzó tréfáját, és már mindenki biztos volt benne, hogy Zelenyint leváltják, de aztán a Kreml annyiban hagyta a dolgot.
Most Medvegyev elnök, aki lassan minden vezető személyiséget rászorít a számítógép és az internet használatára, a Twitteren gratulált a kormányzónak születésnapja alkalmából. Oroszországban az államfő és a kormányfő - ebben a sorrendben - felköszönt minden jelentősebb személyiséget legalább a kerek születésnapokon.

"Gratulálok a születésnapja alkalmából, kívánom, hogy jól sikerüljön az ünneplés, és sok gilisztát pusztítsanak" - írta az orosz elnök.

(A "gilisztát pusztítani" orosz kifejezés magyarul annyit tesz: "éhséget csillapítani".)
A kormányzó ugyancsak a Twitteren válaszolt, s köszönetét megtoldotta egy smileyval, jelezvén, hogy értékeli az államfő humorát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását