2024. május 17. - Paszkál

Hétvégére hótakarót ígérnek

Akár néhány centiméternyi egybefüggő hótakaró is kialakulhat szombaton, elsősorban a Dunántúl nyugati és észak-nyugati részein, különösen a magasabban fekvő dombos területeken - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
2010. november 24. szerda 07:48 - HírExtra
Tóth Tamás szólt arról, hogy csapadékra az ország többi területén is számítani lehet, de az még bizonytalan, hogy hol lesz csupán eső, illetve hol alakul ki szilárd csapadék. Az ország keleti felében kevésbé, míg nyugat felé haladva egyre valószínűbb a hózápor kialakulásának esélye.

A meteorológus elmondása szerint a péntekről szombatra virradóra kezdődő havazás nagyjából szombaton kora délutánig tarthat. Vasárnap viszont az országban már nem nagyon lesz olyan hely, ahol nappal is 0 fok alatt marad a hőmérséklet, így a hó várhatóan el is olvad.

Hétfőn újabb csapadékzóna érkezik az ország fölé, amelyből az északi, észak-nyugati területeken várható havazás, az ország többi részén inkább esőre lehet számítani.

Tóth Tamás azt is elmondta, hogy a mostani "forgatókönyvek" alapján egyelőre nem lesz tartós hideg, a jövő héten várhatóan néhány fokkal melegebb lesz.

Bővebben a témáról itt olvashat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását