2024. április 18. - Andrea, Ilma

Újabb tanárverés - ketten támadtak egyre

2010. november 22-én reggel egy pécsi szakközépiskolából bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, miszerint két diák bántalmazott egy tanárt.
2010. november 23. kedd 14:51 - HírExtra
A rendelkezésre álló adatok szerint az iskola két tanulója, egy 17 éves diáklány és egy 20 éves fiú a folyosón előzetes szóváltást követően bántalmazták az iskola egyik tanárát, mivel magatartási problémák miatt az igazgatói irodába akarta kísérni a lányt.

Az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás, melyet pedagógust ért erőszak esetében kiemelten szankcionál a törvény, így jelen esetben a cselekmény elkövetői egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatóak.

A Büntető Törvénykönyv 230. § (2) bekezdése szerint „aki a … bűncselekményt a közoktatásról szóló
törvényben meghatározott közfeladatot ellátó pedagógus, vagy a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazott sérelmére követi el”, alapesetben egy évtől öt évig, a törvényben meghatározott minősített esetekben pedig két évtől nyolc évig, vagy akár öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását