2024. április 29. - Péter

Álfogorvos Újszászon

Fogorvosnak adta ki magát, és diploma valamint szakmai gyakorlat nélkül öt éven át praktizált Újszászon egy Romániából érkezett, magyar állampolgárságot szerzett férfi, aki ellen kuruzslás megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás - közölte a rendőrség sz
2007. szeptember 5. szerda 19:25 - Hírextra

Az álfogorvost a kisvárosban tevékenykedő valódi fogorvosok buktatták le, miután náluk több beteg is panaszkodott rá a foghúzás és tömés utáni problémái miatt - mondta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Pásztorné Kovács Ágnes rendőr hadnagy tájékoztatása szerint a férfiról kiderítették, hogy a szakmai kamaránál nincs nyilvántartásban, diplomát Magyarországon nem szerzett, és külföldön kapottat nem honosíttatott. A gyanúsított kihallgatásakor azt állította, hogy romániai tanulmányai alapján fogász, de erről hivatalos papírt nem tudott felmutatni.

A férfi lakóházának falán táblán hirdette, hogy fogorvosként dolgozik, és telefonon is be lehetett hozzá jelentkezni. A fogak "gyógyítását" végző kuruzsló nem mindig rendelt, mert valójában bőripari szakmunkásként volt rendszeres keresete.

A rendőrség kéri az álfogorvos korábbi pácienseit, tanúként jelentkezzenek, mert előfordulhat, hogy egy-egy szakszerűtlen beavatkozásnak komolyabb következményei is lehetnek.

A kuruzslással meggyanúsított férfira akár három évi szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását