2024. június 17. - Laura, Alida

Életfogytot kapott a tiszaroffi gyilkos

Életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki kedden jogerősen a Debreceni Ítélőtábla arra a férfira, aki 2009 januárjában saját házában megölt és kirabolt egy idős asszonyt Tiszaroffon.
2010. november 23. kedd 14:45 - HírExtra
Koszta János ismertetése szerint N. Ferenc vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélték életfogytig tartó fegyházbüntetésre. Az ítélőtábla Balla Lajos vezette büntetőtanácsa enyhítette az elsőfokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok megyei bíróság által kiszabott tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést azzal, hogy a férfi 50 év múlva feltételesen szabadlábra helyezhető.

A munkával és jövedelemmel nem rendelkező 25 éves tiszaroffi férfi 2008 végén a sértettnél végzett alkalmi munkát, majd később kölcsönkért tőle. Kifigyelte, hogy a 87 éves egyedülálló nőnek sok pénz van a tárcájában, így később is kölcsönkért tőle. Mivel a nő többet nem adott neki, a büntetett előéletű vádlott elhatározta, hogy erőszakkal veszi el tőle. Tettére már hetekkel korábban készült, még álarcot is készített magának és megpróbálta unokatestvérét is bevonni, de ez nem sikerült.

A vádlott 2009. január 5-én éjjel tört be egy ablakon keresztül a nőhöz, aki azonban a zajra felébredt és távozásra szólította a férfit. Mivel a vádlott észrevette, hogy a nő felismerte őt, ezért belökte a sértettet a konyhába, a nő a kövezetre esett. Mondta neki, hogy adja oda a pénzét, mert tudja, hogy van, de a nő ezt nem tette meg. Az idős asszony segítségért kiabált, ezért a vádlott legalább tízszer megütötte. Ezután behúzta a nőt a hálószobába, ahol a fekvő sértettet annak saját járóbotjával ütlegelte, majd miután az eltört, egy fahasábbal ütötte.

Ezután magához vett egy kést, amivel előbb a sértett bal mellkasába, majd a nyakába szúrt. Utána még egy másik késsel gyomortájékon szúrta az asszonyt, úgy, hogy a kés pengéje eltörött. Az idős nő a helyszínen azonnal meghalt. A férfi összesen kevesebb mint 18 ezer forintnyi készpénzzel és értéktárggyal távozott. A vádlott az éjszakát barátnőjénél töltötte, aki segített neki elégetni ruháit. A 15 éves lányt ezért az elsőfokon eljáró bíróság jogerősen bűnpártolás miatt két év próbaidőre bocsátással ítélte el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását