2024. május 17. - Paszkál

Három tagot akar a Fidesz

Navracsics Tibor szerint elképzelhető, hogy visszatérnek ahhoz a korábbi Fidesz-javaslathoz, amely szerint a Költségvetési Tanács háromtagú: az ÁSZ elnöke, a jegybankelnök, továbbá egy az államfő által jelölt harmadik személy alkotja.
2010. november 23. kedd 11:19 - HírExtra
A közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn a Magyar Televízió Az Este című műsorában azt mondta, attól még, hogy a költségvetése csökken, a Költségvetési Tanács ugyanúgy tud működni; nem akarják a Költségvetési Tanácsot megszűntetni, ebben sosem gondolkoztak.

Emlékeztetett: pártja 2006-ban azt javasolta, hogy a tanács három emberből álljon. Amikor végül elfogadták a törvényt, a Fidesz vitatta, hogy kell hivatal a Költségvetési Tanácsnak - hívta fel a figyelmet.

Navracsics Tibor szerint ha visszatérnének ehhez a javaslathoz, az nem jelentené, hogy gyengülne a Költségvetési Tanács, mert lehetne a mainál erősebb jogosítványa is a testületnek.

Felidézte, hogy a Fidesz korábbi koncepciója szerint a háromtagú testület halasztó hatályú vétóval is rendelkezett volna, azaz a költségvetés tervezetét akár meg is vétózhatta volna. Szólt arról is, hogy ez a működés olcsóbb a jelenleginél.

Varga József fideszes képviselő a költségvetéshez benyújtott módosító indítványában azt javasolta, hogy a tanács jövő évre előirányzott, az ideihez képest már alacsonyabbra tervezett 835 millió forintos büdzséjéből 825 millió forint a Magyarországi Cigányokért Közalapítványhoz kerüljön.

Az indítványt az alkotmányügyi bizottságban hétfőn nem támogatta a kormány. Varga József jelezte, fenntartja azt, Rogán Antal, a Fidesz-frakció gazdasági kabinetvezetője pedig az MTI-nek kijelentette: ha Varga József fenntartja a módosító indítványt, akkor azt a képviselőcsoport támogatni fogja.

A kormány szerdán tárgyalja a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványokat.

Mintegy két hete - azt követően, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Magyar Nemzetben megjelent interjújában kérdésesnek nevezte, szükség van-e a válság elmúlta után a Költségvetési Tanácsra - a kormányszóvivő az MTI érdeklődésére azt mondta: a kormánynál nincs napirenden a Költségvetési Tanácsot érintő változtatás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gizimama
2010. november 23. 11:20
Három tagot: fej tor potroh
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását